Bug Day

Ce este Bug Day?

Bug Day (inspirat din TYPO3 Bug Day) reprezintă un eveniment în cadrul căruia un grup de oameni pasionați de TYPO3 se strâng într-o zi cu scopul de a rezolva cât mai multe buguri raportate în TYPO3 core. Fiecare este liber să lucreze la ce bug vrea sau se pot forma echipe pentru a rezolva buguri mai complexe acolo unde e cazul.

Compania Arxia ne pune la dispoziție sediul său din Cluj-Napoca, strada Pârâului nr. 2B, în spate la Kaufland Mănăștur, împreună cu un număr limitat de calculatoare pentru cei care nu vin cu propriile laptopuri. Se poate comanda pizza / băuturi pe cont propriu. Internetul și cafeaua e gratuită din partea Arxia!

Vom începe Bug Day duminică 9 decembrie la ora 10:00 dimineața pentru a avea timp suficient să rezolvăm câteva buguri.

Pentru a putea participa la un Bug Day, trebuie să cunoaștem cateva lucruri esențiale:

1. Oricine poate contribui?

TYPO3 CMS e un proiect open source, iar asta înseamnă că oricine poate contribui cu cod. Însă, e bine de știut faptul că este acceptat cod doar din partea persoanelor care au un cont valid de typo3.org și au semnat in prealabil Contributor License Agreement (CLA)

2. Ce este CLA?

Contributor License Agreement este o licență de contribuire bazată pe Apache CLA, pe scurt, contribuitorii își păstrează drepturi depline pe codul lor original și în același timp dau dreptul Asociației TYPO3 dreptul de a distribui și dezvolta codul în cadrul proiectului TYPO3.

- TYPO3 CMS 3.x - 4.x = GNU General Public License version 2 

- TYPO3 Neos = GNU General Public License version 3

- TYPO3 Flow =  GNU Lesser General Public License version 3

Documentul CLA se poate descărcă de aici, iar dupa ce a fost completat (PDF se poate completa direct de pe PC) trebuie trimis prin fax la numărul Asociatiei TYPO3: +41 041 511 00 39

După ce acesta a fost aprobat de catre Asociatia TYPO3, se va primi un email de notificare și va putea fi vizibil acest lucru în contul de typo3.org

3. Cum contribui cod?

Înainte de a incepe să scrii cod, e bine să citești câteva lucruri despre TYPO3 Release Workflow, TYPO3 Review Workflow și obligatoriu Coding Guidelines. Codul sursă TYPO3 este administrat și distribuit folosind GIT, iar verificarea codului înainte de a ajunge în TYPO3 core se face folosind Gerrit, mai multe detalii despre ambele se pot gasi pe TYPO3 wiki.

4. Unde gasesc / raportez buguri?

TYPO3 CMS issue tracker este locul unde sunt raportate toate bugurile și se folosește de Redmine. Locul central unde se raportează toate bugurile TYPO3 core, dar și pentru marea majoritatea extensiilor este TYPO3 Forge.